Genderen – Afgelopen weken waren de dirigent en enkele leden van muziekvereniging Excelsior uit Genderen op bezoek geweest bij een paar lagere scholen in Eethen en Genderen om te kijken of ze de kinderen enthousiast konden maken om eens een instrument in handen te geven en er ook geluid uit konden halen.

Zaterdag 15 oktober was het eindelijk zo ver dat een flink aantal kinderen naar Genderen kwamen om samen muziek te maken. Natuurlijk waren ook wij nieuwsgierig en gingen een kijkje nemen in het Dorpshuis van Genderen waar de kinderen hun geluid gingen produceren.

Nou, geluid kwam er zeker uit, want toen ze samen gingen spelen op hun echte instrumenten, kon je Excelsior bijna niet meer horen. Natuurlijk konden ze nog maar één noot spelen maar dat ze met hun lippen en instrumenten geluid konden produceren was wel duidelijk geworden. En dat de ouders het ook leuk vonden was wel te merken, want de telefoons kwamen tevoorschijn en er werden video’s gemaakt van hun nieuwe talenten, die duidelijk aanwezig waren.

Natuurlijk is het de bedoeling van Excelsior om nieuwe leden te trekken en hen op te gaan leiden, en daar kan je niet vroeg genoeg mee gaan beginnen.

Na het concert van de jonge muzikantje werden de aanwezigen verrast door een prachtig concert van het jeugdcorps, Excelsior en slagwerkgroep.

Voor Excelsior hebben we een flinke fotoreportage gemaakt van deze avond, die u ongetwijfeld nog zult zien via hun mediakanalen.

Enkele leden van het Opleidingsorkest
Enkele jonge leden van de slagwerkgroep

Door Joop