Zaterdag 26 november 2022 was de grote dag dat Sinterklaas aan zou komen in de haven van Genderen.

Rond halftwee kwamen de eerste kinderen met hun ouders naar de haven van Genderen wandelen om de Sint welkom te heten. Nieuwsgierig keken ze naar de Maas richting Heusden waar de Sint met zijn Pietermannen vandaan zou komen.

Een half uur later was de boot van de Sint nog steeds niet  te zien en velen dacht dat de Sint Genderen voorbij zou varen. Maar even later begonnen de kinderen te juichen en zongen uit volle borst mee met de Pietenband, want in de verte zagen ze de boot van de Sint aankomen.

Even later draaide de boot de haven van Genderen binnen en honderden kinderen zongen uit volle borst: “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”.

Na een hartelijk welkom door de gastvrouw van muziekvereniging Excelsior, werd de Sint in een wagentje gezet en vertrok de lange stoet richt Genderen, waar ze nog een kleine rondgang door de straten deden, naar het einddoel, het dorpshuis van Genderen.

In het Dorpshuis werd een Sinterklaas bingo gehouden voor de kinderen en later zou nog een Sinterklaasdisco worden gehouden. De organisatie moest nog een aantal stoelen voor de dag toveren want het dorpshuis zat in mum van tijd tjokvol.

Na deze spannende uren konden de kinderen huiswaarts keren om hun schoen te zetten en er zal best nog gezongen zijn voor de goedheiligman, want ze verwachten deze nacht bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, die misschien nog een cadeau komt brengen.

  • Later volgt nog de complete fotoreportage

Door Joop