Genderen – GenderenDigitaal levert vanaf deze week ook data aan AIS Dispatcher. Dat is een track en trace systeem voor de scheepvaart.

Naast Flightradar24 voor het volgen van vliegtuigen, dat al wat langer draait op onze server, nu dus ook AIS voor de scheepvaart.

De signalen van vliegtuigen en schepen worden opgevangen door GenderenDigitaal en gedecodeerd tot data die we leveren aan Flightradar2 en Vesselfinder.
Onze antennes staan op zo’n 15 meter hoogte en de signalen worden gedecodeerd door 2 Rapsberry Pi 4B computers. De software die we gebruiken werd aangeboden door de desbetreffende servers die het dan wereldwijd verspreiden via hun servers.

Alle vliegtuigen en schepen zijn verplicht hun bakens uit te zenden, die wij ontvangen en doorsturen naar de dasbetreffende servers.

Flightradar24 ontvangen we met een radius van 200km en AIS ontvangen we met een radius van 60km. Dat is ongeveer van Tiel tot Papendrecht. Dus een groot gedeelte van de Maas, Merwede en Waal. De signalen zijn live te volgen.

 

Door Joop