Genderen – Op zaterdag 7 januari 2023 werd door muziekvereniging Excelsior uit Genderen een groot muziekconcert gegeven als voorloper van hun 90-jarig berstaan dit jaar.

In een bomvolle zaal van het dorpshuis in Genderen presenteerde Excelsior hun opleidingsorkest die een aantal mooie nummers ten gehore brachten: Radetsky, Early in the morning, Harry Potter, Skyfall en Bella Ciao.

Na het optreden van het opleidingsorkest was het de beurt aan de slagwerkgroep van Excelsior. Een groep die haar sporen wel heeft verdient in voorbije jaren. Waar ze vroeger de bekende nummertjes sloegen, zijn het nu professionals geworden die de moeilijkste nummers precenteren.
Zaterdag lieten ze de volgende nummers horen: Whup Jamboree met fluitiste en solo van Kim, Music for Band, Austrian Tunes, New of Stage. Een aantal nummers die gehoord mogen worden door deze geweldige drummers.

Na een korte pauze was het de beurt aan Excelsior zelf die na prachtige muziek ook een mooie show lieten zien. De volgende nummers klonken de zaal in: Joy peace and Happiness, Pacific Dreams, The rosé met zang van Mirthe Eveleens, Centuria en Flemming.

Na de lovende woorden van voorzitter Dennis van As, werd de avond besloten door het bekende nummer, “Happy New Year”, waaraan alle muzikanten meededen en Mirthe Eveleens haar zang door de zaal liet klinken, samen met de aanwezige mensen in de zaal.

Het was weer een prachtige avond waar muziek de boventoon voerde.

Door Joop