Volgens betrokken (ex)medewerkers gaat OkéFm stoppen

Wie Socialmedia een beetje bijhoud zal ongetwijfeld het verhaal over OkéFm hebben gelezen of gehoord, dat ze gaan stoppen binnenkort. Ook schijn het dat de zender financiële problemen heeft.

Maar waarom? Zullen velen hebben gedacht, het was toch altijd een prima radiostation met muziek dat de mensen aansprak? Hoe kan het dan dat de stekker uit OkéFm gehaald zou moeten worden?

Iedereen weet dat een paar jaar geleden de gemeente Altena heeft gekozen om de zendvergunning aan AFM in Hank heeft gegeven. En OkéFm de regio Zaltbommel en Maaswaarden toebedeeld zou krijgen, wat financieel gunstig zou zijn, omdat er nu twee gemeentes voor de subsidie zou gaan zorgen.

Inmiddels hadden de oorspronkelijke oprichters van OkéFm bedankt voor de eer en is een nieuwe bestuur gevormd die de radiozender een boost zouden gaan geven richting het nieuwe uitzendgebied.

Nadat er een nieuw bestuur zitting had genomen, konden ze met een gespreid bedje hun muziek de ether in sturen, want er zat bij de overname zeker 23 duizend Euro in de kas. Samen met de subsidies van de beide nieuwe gemeentes moest het makkelijk zijn voor de omroep een nieuwe start te maken in de Bommelerwaard. Naast inkomsten van adverteerders zou men denken dat de omroep nog jaren door kon gaan met hun uitzendingen.

Een tijdje geleden zagen we naar onze mening ontwikkelingen die we niet helemaal konden plaatsen. Een bestuurslid bleek ineens als presentator te gaan optreden bij een commerciële zender in het zuiden van de provincie. (RadioJND). Nog wat later zagen we ook ander presentators van OkéFM richting dezelfde radio omroep gaan, terwijl de lege plaatsen bij OkéFm volgens ons niet ingevuld werden. We vinden dat op zijn minst opmerkelijk, als bestuur je presentatoren meenemen naar een andere zender, terwijl je eigen omroep steeds verder uitgedund wordt.

Een aantal nog achtergebleven presentatoren bij OkéFm zijn inmiddels ook gestopt en kregen te horen dat de omroep zou gaan stoppen. Ook schijnen er nog pogingen gedaan te zijn door een aantal mensen om de oproep over te nemen, maar die zijn op een mislukking uitgelopen.

Dan vraag je jezelf af wat kan er aan de hand zijn bij OkéFm, dat de zender moet gaan stoppen en niet overgenomen kan gaan worden. Waarom is er in de afgelopen twee jaar nooit vergadering geweest met de PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan), terwijl dat wel verplicht is. 

Zo zijn er nog tal van vragen die we zouden kunnen stellen als een stichting wordt opgeheven. Want OkéMedia is een stichting volgens de KvK.

Op ons verzoek aan het huidige bestuur van OkéFm om opheldering,  is nog geen antwoord gekomen.

Door Joop