Waarschuwingen: Vanaf vanavond 22 uur in de zuidoostelijke helft plaatselijk glad door ijzel of sneeuw (code geel).

Vanavond
gaat het van het noordwesten uit regenen. In het zuidoosten blijft het aanvankelijk nog droog, later in de avond valt daar mogelijk ijzel of sneeuw. In Het oosten van Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant en ook in Overijssel en Limburg kan dat voor verraderlijk gladde wegen zorgen. . De zuidwestenwind is zwak tot matig. In de kustgebieden waait een vrij krachtige wind uit een noordelijke richting.

Komende nacht
valt er overal af en toe regen. In het zuidoosten valt ook ijzel of sneeuw. In Het oosten van Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant en ook in Overijssel en Limburg kan dat voor verraderlijk gladde wegen zorgen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noordwestelijk kustgebied en -1°C in het zuidoosten van het land. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is zwak tot matig. In de westelijke kustgebieden is de noordelijke wind af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend
is het in het zuidoosten bewolkt met wat (natte) sneeuw. Daardoor kan het vooral in Zuid-Limburg nog glad zijn. In de rest van het land is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. [Morgenmiddag] is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een kortdurende, lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het westen tot 1°C in Zuid-Limburg. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6. [Morgenavond] is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Door Joop