Oerlemans Plastics steunt lokale initiatieven Altena via eigen werknemers

GENDEREN/GIESSEN – Bij verpakkingsproducent Oerlemans Plastics is via een goede doelen evenement € 5.000,- verdeeld over drie goede doelen in de gemeente Altena. Eind 2022 schreven 11 doelen zich in voor de jaarlijkse Goede Doelen actie. Alle doelen hebben een brede maatschappelijke impact in de regionale samenleving.

Johan Kranenbroek, Managing Director: “Als één van de grotere werkgevers in Altena willen we ook de lokale goede doelen een steun in de rug geven. Iets terugdoen voor het werkgebied waarin je actief bent, is voor ons een mooie manier om een bijdrage te leveren.”

De personeelsleden van Oerlemans Plastics hebben hun stem uitgebracht op de ingestuurde initiatieven. Na het tellen van alle stemmen is de volgende uitslag ontstaan:

  1. Voedselbank Altena; winnaar 2.500 euro. De voedselbank biedt voedselhulp aan mensen die het financieel niet redden. Daarnaast streven ze naar het voorkomen van voedselverspilling.
  2. Stichting Vakantieweek Gehandicapten; winnaar 1.500 euro. Deze stichting organiseert al meer dan 50 jaar een vakantieweek voor mensen met een zorgbehoefte. Het project is geheel in handen van vrijwilligers.
  3. Stichting Sport en Spel; winnaar 1.000 euro. Sport en Spel zet diverse activiteiten op voor mensen met een verstandelijke beperking. Te denken valt aan een soos, zwemmen, muziek maken en een truckerdag.

Als regionaal werkgever heeft Oerlemans Plastics ervoor gekozen om in de gemeente Altena jaarlijks goede doelen te steunen met een donatie. De eigen medewerkers mogen jaarlijks hun stem uitbrengen op de ingediende goede doelen. Wil je ook meestemmen? Vanwege de groei bij de verpakkingsfabrikant is het bedrijf voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijopackgroup.nl

De goede doelen in de regio Altena hebben zich eind vorig jaar aan kunnen melden na een oproep via de lokale media. Vervolgens heeft het personeel hun stem uitgebracht op de ingezonden thema’s. De doelen met de meeste stemmen komen in volgorde van aantal stemmen in aanmerking voor een geldbedrag. Als voorwaarden voor deze ondersteuning moeten de initiatieven actief zijn in de gemeente Altena en de afgelopen drie jaar geen winnaar zijn geweest bij de Oerlemans Goede Doelen Actie.

Door Joop