Bij Maaswaarden ouderenzorg, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, is op de begane grond werk van creatief fotograaf Hans Mink uit Raamsdonksveer te zien.
48 portretten van gezichtsbepalende beroepen en sporten en een serie reisfoto’s van de beroemde treinroute Trans Mongolië Express.
Hans woont sinds 1978 in het West-Brabantse Raamsdonksveer. Hij heeft al jaren zijn eigen herkenbare stijl van fotograferen. “Mijn foto’s waren op de fotoclub én tentoonstellingen al heel herkenbaar voor mijn omgeving. Als we met een groepje op pad gingen, liep iedereen vóóruit te fotograferen. Ik fotografeerde altijd nét de andere dingen, waarvan de leden later zeiden: ik heb dat ook wel gezien, maar niet vastgelegd.”

Het gaat bij Mink (van-huis-uit grafisch vormgever) vaak om simpele vormen. De combinatie van kleurgebruik, expressie, uitsnede en compositie zijn heel kenmerkend in zijn werk. “Ik neem alle tijd voor een foto en sta soms een half uur, desnoods liggend of op mijn kop, nét zo lang tot het licht op de juiste manier op het landschap of onderwerp valt. Als een halve dag fotograferen één goede foto oplevert, ben ik supertevreden.”

Hans Mink deed de afgelopen jaren met zijn fotowerken al regelmatig mee met exposities en kunstprojecten. Niet alleen in West-Brabant maar ook in Oss: drie keer aan “Kunst in ’t Hart” en in 2015 aan “Universe of Elements” van Popkoor d’Accord.

Een selectie van zijn fotografische uitspattingen (én reisfoto’s) is te zien op zijn website www.waxie.nl. De expositie is tot juli 2023 te zien.

In het atrium van Wijkestein staat een gesloten vitrinekast. Hierin is per 2 maanden een verzameling van iemand uit de omgeving in te zien.
Overzicht 2023

Januari – Februari – Sieraden van Jenny Versteeg
Maart – April – Sigaren attributen/Piggelmee/koningshuis van Janny Clement
Mei – Juni – Fototoestellen van Jules Faber
Juli – Augustus – Stenen vogeltjes beeldjes van mw. van Asperen
September – Oktober – Naaigerei en vingerhoedjes van mw. van Asperen
November – December – Pandaberen van Desiree Marijnissen

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Maaswaarden ouderenzorg? Neem dan contact op met Bert Noorloos.
Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: b.noorloos@maaswaarden.nl

Door Joop