Vandaag kwamen veel luisteraars van OkéFm er achter dat de zender uit de lucht is gehaald. Het blijkt de verschillende onderdelen van het radiostation te koop worden aangeboden. (zie foto hieronder)

Hierdoor is een doorstart door de vrijwilligers niet meer mogelijk, al hebben ze dat wel geprobeerd. Ze hebben deze gesprekken als niet prettig ervaren.

Het bestuur liet in haar bewoordingen weten dat er geen schulden zijn en dat dit niet de oorzaak is van het vroegtijdig stoppen van de zender. Wel zou het stoppen te maken kunnen hebben met de bedreigingen die het bestuur zou hebben gekregen. Aldus enkele oud medewerkers.

Door het stoppen van OkéFm zit Zaltbommel en Maasdriel nu zonder lokale omroep. Hoe de beide gemeentes hierop reageren is ons niet duidelijk.

Sinds de overname door het nieuwe bestuur van OkéFm is het bergafwaarts gegaan met omroep die jaren een begrip was in de regio. Het valt wel op de verschillende mensen hun onderkomen hebben gevonden bij een andere omroep, al voor er bekend werd de zender zou stoppen.

Door Joop