Drongelen – Willem Alexander is dit jaar 10 jaar onze Koning. En daarom is het thema dit jaar: 10 jaar op de troon.

Het feest  in Drongelen begint rond 13.00 uur. Want dan beginnen we weer met de optocht met de versierde fietsen. Thema dit jaar is dus “10 jaar op de troon”. Hoe zullen de fietsen, kinderwagens en karren dit jaar versierd zijn? Het is om 12.45 uur verzamelen bij het dorpshuis en om 13.00 uur begint de optocht. Natuurlijk worden er weer prijzen uitgereikt. Dit zal tegen de klok van tweeën zijn. En zijn er kinderen die niet in Drongelen wonen , maar toch graag mee willen doen aan de optocht: jullie zijn van harte welkom.

En dan beginnen we rond 14.00 uur met ons middagprogramma. We hebben weer een aantal attracties staan voor jong en oud. Natuurlijk  is er ook weer het traditionele kogelstoten. Wie van de mannen en vrouwen gooit er dit jaar het verst? Verder kan je bv ook meedoen aan touwtrekken of jeu de boules spelen. En er staat dit jaar ook weer een Line Dance demonstratie gepland, uitgevoerd door Dancing Old School.

Uiteraard  kan er weer gesnoept, gegeten en gedronken worden, want het terras bij het dorpshuis is open. Volop plezier en vertier dus!

Hetgeen er allemaal te beleven is, is dus voor jong en oud. En je weet wat er gezegd wordt: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het automatisch ook naar hun zin. Alle redenen dus om naar De Oude School te komen!

En ’s avonds is er natuurlijk weer de feestavond met live muziek! Dit jaar speelt de band Who’s Jarred. Dit is een energieke funk-soul-rock coverband, en dat betekent goede muziek om naar te luisteren en om op te dansen!

 

 

Door Joop