Wijk en Aalburg – Op 22 mei 2023 begon de dag stralend en het beloofde aan spannende dag te worden, De bewoners van Wijkestein gingen op bezoek bij een Alpaca-farm en Vorstenbosch.

Om tien uur verzamelden de bewoners van Wijkestein zich in het Atrium om de dag te beginnen met een bakkie koffie of thee. Een half uur later ging men richting de klaarstaande bus om af te rijden naar Vorstenbosch.

Vorstenbosch is een prachtig landelijk dorp tussen de bossen. Maar om er te komen moet je als buschauffeur een ware kunstenaar zijn. De wegen zijn er smal met soms scherpe bochten. Als men dan een flinke vrachtwagen tekenkomt of een landbouwvoertuig dan komen de kunsten van de buschauffeur voor de dag.

Na een rit van zo’n 50 minuten kwam het gezelschap aan in Vorstenbosch om eerst te genieten van een kop koffie gevolgd door een heerlijke lunch.

Daarna ging het gezelschap richting de stallen van de Alpaca’s. Na een uitleg wat voor dieren het zijn kon men met een bekertje brokken naar de Alpaca’s om ze te voeren. De dieren die voor die tijd op gepaste afstand bleven staan, kwamen in beweging om te genieten van de brokken.

Je kon de Alpaca’s aaien maar die hieloden er niet van om aan hun hoofd te zitten, maar nek en rug vonden ze prima.

Inmiddels was de zon al behoorlijk voor de dag gekomen en de temperatuur steeg behoorlijk, om zo’n 23 graden te worden. Tijd om maar weer eens wat te drinken. Na en half uurtje in de schaduw te hebben gezeten en het nodig fris of biertje te hebben gedronken was het weer tijd om richting Altena af te reizen.

De bewoners van Wijkestein hebben genoten van de prachtige dag met heel wat nieuwe indrukken.

  • GenderenDigitaal maakte als vrijwilliger van Maaswaarden Ouderenzorg weer een video van de dag die men hieronder kan bekijken.
  • Foto: Bert Noorloos
  • Video: Joop Lankhaar

 

Door Joop