Alphen aan den Rijn – Op een bedrijventerrein aan de Titaniumweg werd zaterdagavond 24 juni een drugslab voor de productie van harddrugs ontdekt. Tijdens de actie werden twee verdachten aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen om welke harddrugs het gaat.

Rond 22.25 kwam een melding binnen van een verdachte situatie vlakbij het pand aan de Titaniumweg. Toen politieagenten hierheen kwamen om te zien wat er aan de hand was, troffen zij een inwerking zijnde drugslab aan. 

In het pand werden twee personen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 48 en 36 jaar, beiden zijn zonder vaste woon – of verblijfplaats. De twee mannen zitten vast en zullen vandaag verder worden verhoord.

Tips
Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Bel dan de opsporingstiplijn 0800-6070 tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open. Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie via 112.  Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/informatie/waaraan-herken-ik-een-drugslab.html

Door Joop