Genisten van de landmacht starten donderdag 20 juli met het leggen van de tijdelijke brug over de Maas tijdens de proefsluiting. De tienduizenden wandelaars van de 105e 4Daagse van Nijmegen steken vrijdag via Cuijk de Maas over.

In de middag van donderdag 20 juli staat eerst de onthulling van de nieuwe drijvende bruggen van de landmacht gepland. De drijvende bruggen worden tijdens een ceremonie onthuld en gedoopt.

In de avond wordt de proefsluiting en openingsceremonie van de pontonbrug gedaan door de burgemeesters van gemeente Land van Cuijk en gemeente Mook en Middelaar. Daarna kunnen belangstellenden via de pontonbrug de overkant van de Maas bezoeken. Na een uur bouwt men de brug weer af en is de proefsluiting afgelopen.

De brug is ongeveer 100 meter lang en bestaat uit 18 pontons. De Genisten zijn afkomstig uit Wezep en Hedel werken bij 101 Geniebataljon.

Vrijdag 21 juli zal de brug opnieuw opgebouwd worden en zullen alle wandelaars van de 4Daagse hiervan gebruik maken.

Door Joop