Dit weekend werken we weer op verschillende plekken aan de weg. Zo werken we rondom de Coentunnel op de A10, op de A73 in de Roer- en Swalmentunnel, en op de A29 bij de Haringvlietbrug.
Gepubliceerd op:  – Laatste update: 

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 richting het westen: asfalteringswerkzaamheden
Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur voeren we asfalteringswerkzaamheden uit aan de Coentunnel (A10) richting het westen. Als gevolg hiervan wordt verkeer van de A10 Ring Noord naar de Ring A10 West via de Coentunnel omgeleid via de A5.

Ook is het niet mogelijk om vanaf de A8 naar A10 Ring West te rijden. Verkeer kan ook hier omrijden via de A5. Daarnaast zijn diverse op- en afritten afgesloten. In dit artikel is meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes te lezen.

A29 in beide richtingen: renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug
Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Haringvlietbrug (A29) in beide richtingen tot vrijdag 4 augustus 23:00 afgesloten. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de A59, A17 en A16 en via de N57 en de A15.

In de Hoeksche Waard volgen weggebruikers de omleiding via de N217 en de Kiltunnel, die tijdens de afsluiting tolvrij is. We adviseren weggebruikers om tijdens de werkzaamheden hun reisgedrag aan te passen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

A73 richting Venlo: werkzaamheden Roer- en Swalmentunnel
Vanaf vrijdag 21:00 uur tot vrijdag 4 augustus 21.00 uur zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden de Roer- en Swalmentunnel (A73) in de richting van Venlo dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een zomerperiode van groot onderhoud. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

N7 in beide richtingen: werkzaamheden
Tot 1 september is de Zuidelijke Ringweg Groningen (N7) in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en Groningen-Zuidoost. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid. Op deze website kun je meer informatie vinden over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Check, check, dubbelcheck
Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Door Joop