Gemeente Altena – Een op de dertien kinderen groeit op in een gezin met weinig geld. Zij kunnen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Ze staan letterlijk aan de zijlijn.  Ook in Altena komt armoede voor. Gemeente Altena wil graag dat alle kinderen in Altena mee kunnen doen. Aan sport, scouting of muziekles. Dat ze een fiets hebben om naar de middelbare school te fietsen of andere dingen, die voor ieder kind belangrijk zijn. Gemeente Altena vergoedt (een deel van) deze kosten.  Dat doen we in overleg met Stichting Leergeld West Brabant Oost (WBO).

Ouders of verzorgers kunnen een beroep doen op Leergeld als zij bepaalde activiteiten van hun kinderen niet kunnen betalen. We kijken naar uw persoonlijke financiële situatie als u een aanvraag doet.

Wat kunt u aanvragen?
Ouders of verzorgers kunnen een aanvraag doen om kinderen mee te laten doen op vier verschillende gebieden:

Onderwijs
De Schoolspullenpas is een pas waarmee ouders en kinderen zelf schoolbenodigdheden kunnen aanschaffen. Zoals een rugzak, gymkleding, tekendoos, rekenmachine, pennen. Er is een pas voor het basisonderwijs en een voor het voortgezet onderwijs. Per gezin kan er een kindertablet worden aangevraagd tot groep 5.

Ook een abonnement op Squla behoort tot de mogelijkheden. Vanaf groep 5 is er een gezinslaptop beschikbaar. Elke schoolverlater kan bovendien een fiets aanvragen.

Sport
De contributie van een club en de sportkleding kunnen worden betaald door Stichting Leergeld West-Brabant Oost.

Cultuur
Zaken als muziekles, tekenles of de circusschool kunnen door Leergeld worden vergoed.

Welzijn
Vanaf het vijfde jaar kan zwemles worden vergoed evenals het lidmaatschap van een scoutingvereniging.

Hoe kunt u aanvragen?
Kijk voor de mogelijkheden en het aanvraagformulier op www.gemeentealtena.nl/kindpakket of www.kindpakket.nl. U kunt ook de folder leergeld  downloaden.

Na uw aanvraag nemen vrijwilligers van Stichting Leergeld WBO contact met u op om uw aanvraag door te spreken. Wilt u meer weten over de stichting, kijk dan op www.leergeldwbo.nl. Ook kunt u voor meer informatie mailen naar  ons@gemeentealtena.nl  of  info@leergeldwbo.nl. Bellen kan ook: elke dinsdag tot en met donderdag van 09.30 tot 11.30 uur op telefoonnummer 0162 – 45 84 87.

  • Stockfoto

Door Joop