Vandaag zonnig en tropisch warm. Vanavond plaatselijk een onweersbui. Zondag opnieuw tropisch warm, in de middag en avond stevige onweersbuien.

Waarschuwingen 
Zondag in de middag en avond stevige onweersbuien, code geel.

Zaterdag is het zonnig en droog. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig. [Vanmiddag] is het zonnig. In het zuiden komt er geleidelijk wat bewolking. Het wordt tropisch warm met middagtemperaturen van 30°C op de Wadden tot 34°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt in het noorden uit het oosten, in het zuiden uit verschillende richtingen.

Zaterdagavond zijn er opklaringen. In het zuiden en midden is er een kleine kans op een plaatselijke onweersbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het blijft nog lang warm met ongeveer 21°C aan het einde van de avond. Er is weinig wind.

Zaterdagnacht is er langs de zuidwestkust een kleine kans op een (onweers)bui. Elders blijft het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 19°C en er is weinig wind.

Zondagmorgen zijn er zonnige perioden en is het droog. Er is weinig wind.

Zondagmiddag zijn er eerst nog zonnige perioden maar al snel komen er van het zuidwesten uit stevige onweersbuien. Er is hierbij kans op hagel, zware windstoten en plaatselijk veel neerslag. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk tot aan het einde van de middag droog. Voor de buien uit wordt het nog zeer warm. De maximumtemperatuur ligt tussen 27°C op de Waddeneilanden en 34°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit verschillende richtingen, bij buien zijn er zware windstoten mogelijk van 75-100 km/u.

Zondsagavond komen er in het noorden en oosten eerst nog zware onweersbuien voor met kans op hagel, zware windstoten, en plaatselijk veel neerslag in korte tijd. Elders wordt het op de meeste plaatsen droog, al blijft een enkele (onweers)bui nog wel mogelijk. Er is weinig wind, bij de buien kunnen zware windstoten van 75-100 km/uur voorkomen. (Bron: KNMI)

Het onweer live volgen?
KLIK HIER

Het actuele weer van MeteoGenderen

Het weer live volgen

Door Joop