Best – Aan de Wever in Best heeft gisterenavond rond de klok van 18.30 uur een gewapende overval in een woning plaatsgevonden. Eerder maakte de verdachte via een tweedehands verkoopwebsite een afspraak met het slachtoffer voor de koop van een smartphone. De koop liep anders af dan gepland. Er werd een vuurwapen op het slachtoffer gericht en de daders gingen er met hun buit vandoor.

Op de afgesproken tijd stonden een man en een vrouw bij de woning van het slachtoffer. Nadat zij de smartphone bekeken hadden, draaiden het stel zich om. Zij wilden zonder te betalen de telefoon meenemen en de woning verlaten. Het slachtoffer reageerde hierop en wilde hen tegenhouden, waarop de man zich omdraaide met een vuurwapen in zijn hand. Vervolgens gingen de twee verdachten er te voet vandoor.  

Wij zijn op zoek naar deze twee verdachten. Zij hebben het volgende signalement:

Man:
Blank
27-28 jaar
Normaal postuur
1.75 meter lang
Zwarte pet
Opvallend dikke zwarte trui
Lange broek
Beginnend stoppelbaardje

Vrouw:
Blank
25 jaar
Postuur onbekend
Wijde witte trui met capuchon
1.65 meter lang
Lichtblond stijl haar tot op of over de schouder

Onderzoek
Momenteel werken wij druk aan het onderzoek. Heeft u iets opvallens gezien of beschikt u over camerabeelden? Laat het ons dan weten! Dat kan via het tipformulier, telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Door Joop