Heijningen / Willemstad/ Wouwse Plantage – De politie heeft vandaag op het terrein van een vrijstaande woning in het buitengebied van Heijningen onderdelen van een drugslab aangetroffen. Het gaat onder meer om grote industriële ketels die gebruikt worden bij de productie van amfetamine. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en Forensische Opsporing doen ter plaatse onderzoek. Zij hebben al vastgesteld dat eerder op deze locatie daadwerkelijk synthetische drugs geproduceerd zijn.

De locatie kwam door rechercheonderzoek in beeld. In Rotterdam werd vandaag, woensdag 16 augustus 2023 omstreeks 11.00 uur een 58-jarige Tilburger aangehouden die eerder vanochtend bij dit pand aan de Postbaan was gezien. Ook de 32-jarige bewoner van het pand is gearresteerd. Zijn woning is onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Er zijn diverse zaken, onder meer drugs, in beslag genomen. Voor het pand stond een auto met daarin een IBC-container met vermoedelijk chemisch drugsafval. De container was middels een flexibele pijp verbonden met de bodemplaat van het voertuig waarin een gat was gemaakt. Hierdoor kan men al rijdende het afval lozen.

Update
Na de inval op de locatie in Heijningen ontdekten agenten rond 15.45 uur aan de Helsedijk in Willemstad een tweede locatie waar een drugslab gevonden werd. Daarbij zijn drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen (41 en 36 jaar oud) uit Dinteloord en een 24-jarige man uit Heijningen. Specialisten van de politie doen verder onderzoek naar het lab en daarna wordt het geruimd. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De politie gaat er van uit dat beide locaties verband met elkaar houden.

Update 2
Agenten hebben donderdag 17 augustus in een loods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage bij een doorzoeking honderden XTC-pillen gevonden. De politie deed onderzoek in het pand naar aanleiding van informatie die voortkwam uit het onderzoek bij de twee locaties in Willemstad en Heijningen.

Twee mannen zijn aangemerkt als verdachten en zullen later op het politiebureau een verklaring moeten afleggen. Het gaat om een 22-jarige man uit Dinteloord en een 22-jarige man uit Heijningen. Het onderzoek is in volle gang.

  • stockfoto

Door Joop