Tegemoetkoming aanvragen
De regeling geldt zowel voor zelfstandige wooneenheden, zoals een appartement dat gebruik maakt van collectieve warmte via een Vereniging van Eigenaren (vve), als onzelfstandige wooneenheden, zoals een kamer in een studentenhuis of woonzorginitiatief.

Huishoudens met een blokaansluiting vragen de steun niet zelf aan. Dit doet diegene die het contract met de energieleverancier heeft afgesloten. In veel gevallen is dit de verhuurder of de vve. De aanvrager verrekent de tegemoetkoming vervolgens met de energiekosten van bewoners. De definitieve verlenging van de aanvraagtermijn wordt voor 30 september gepubliceerd in de Staatscourant.

Meer informatie
Meer informatie voor contracthouders over het aanvragen van de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB) is de vinden in het stappenplan voor het doen van een aanvraag.

Bent u als bewoner benieuwd of er voor uw blokaansluiting steun is aangevraagd? Vul dan uw postcode en huisnummer in op de pagina van het Kadaster waarop u de status van uw aanvraag kunt controleren. Zie ook: Wanneer krijg ik de tegemoetkoming voor de energiekosten als ik een blokaansluiting heb?.

  • Afbeelding: Frauke Riether via Pixabay

Door Joop