Grootste woningbouwproject in gemeente Altena van dit moment voorziet in 300 woningen

Onder zomerse omstandigheden is vrijdagmiddag 8 september de start van de bouw van nieuwbouwwijk Achter de Schans gevierd. Wethouders Hans Tanis en Shah Sheikkariem openden samen met projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling de bouw, door een lint van één van de bruggen naar de nieuwe wijk in Werkendam door te knippen. Hierbij waren onder andere de woning- en kavelkopers van de eerste 150 woningen aanwezig. De eerste projectmatige woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Wethouder Hans Tanis: “Heel veel mensen hebben uitgekeken naar het moment dat de nieuwe woningen gebouwd worden en er een geheel nieuwe wijk in onze gemeente bijkomt. Ik ben daarom ook blij en trots dat het gelukt is om de plannen die we gemaakt hebben, stap voor stap tot uitvoering te brengen. En dat we er honderden woningen bijbouwen in Altena. Van plan tot uitvoering kent een lange doorlooptijd. We hebben alles op alles gezet dit zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dat is gelukt door inspanningen van veel verschillende partijen, waar we trots op zijn.”

Altena blijft zich onverminderd inzetten voor bouw nieuwe woningen
Na de officiële starthandeling konden de nieuwe bewoners met een kraan de lucht in om het bouwterrein en het gehele gebied goed te overzien.

Hans Tanis: “De behoefte aan woningen in onze gemeente blijft de komende jaren groot. We blijven gas geven op verschillende woningbouwprojecten in heel Altena.”

Fase 2 in voorjaar 2024 in de verkoop
De nieuwe wijk nabij voetbalclub Kozakken Boys bestaat straks uit ongeveer 300 woningen. Alle varianten koopwoningen en sociale huurwoningen zijn aanwezig: appartementen, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Fase 1 is nu in aanbouw, terwijl fase 2 volop in voorbereiding is. De verwachting is dat de woningen van de tweede fase in het voorjaar van 2024 in verkoop gaan. Ook deze fase wordt ontwikkeld door Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling.

Autoluw, groen en water
Achter de Schans bestaat uit drie woonbuurten met allemaal een eigen invulling, sfeer en karakter. Die verschillen ontstaan door de openbare ruimte verschillend in te richten en door de bouw van woningen in verschillende architectuurstijlen. De buurten zijn omringd door veel groen en water, er zijn natuurvriendelijke oevers en bermen en langs veel woonpaden is de auto te gast. Als straks beide fases van Achter de Schans gebouwd zijn, ligt er centraal in de wijk, een brede watergang. Hierlangs worden groene oevers aangelegd waar bewoners kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. Meer informatie over het project is te vinden op www.achterdeschans.nl.

  • Bron: Gemeente Altena

Door Joop