Donderdag 7 september was weer zo’n dag dat je denkt: “Wat ga ik doen vandaag”?

Het was prachtig weer en de zon stond nog niet zo hoog aan de hemel, dus er werd gekozen om de fiets maar weer eens te pakken en een rondje te fietsen in de mooie omgeving van Genderen.

Er werd vertrokken vanuit Genderen richting de Heusdens brug en volgde de dijk richting Veen. Een prachtig gebied langs het water, en er waren duidelijk meer mensen die er zo overdachten vandaag, want het was druk met fietsers en wielrenners.

Voorbij Veen gingen we de dijk af en door de polder richting Park Veldzicht, want ik had zin in een bak koffie. Ik bedacht me dat ze wel eens dicht zouden zijn, want had niet gekeken naar de openingstijden. Eenmaal aangekomen bij Park Veldzicht, stonden er nog meer fietsen en parkeerde mijn stalen ros naast de andere fietsen.

Dag van Zorgboerderij D’n Broekse Hoeve
Binnen waren een aantal dames kralen aan een draad aan het rijgen en vroeg me af wat het voor dames waren en wat ze aan het doen waren. Al snel kwam er een dame naar me toe, die me schijnbaar herkende, en gelijke een verhaal vertelde hoe het zat en dat er buiten ook een aantal mannen aan het vissen waren. Uiteindelijk bleek dat er vandaag een dagbesteding in Park Veldzicht ingepland was en ging thuisgekomen maar eens op onderzoek uit.

Vandaag was het de dag van Zorgboerderij D’n Broekse Hoeve. Dat is een dagopvang voor ouderen met een christelijke identiteit. Ouderen voor wie het zwaar is geworden om alleen te zijn en daarom ondersteuning nodig hebben om hun dag in te vullen. Een prachtig initiatief. Op de vraag of er voor een bak koffie gezorgd kon worden werd instemmend gereageerd en even later zat ik aan de koffie met een heerlijke gevulde koek. 

Even daarna stapte ik naar de visvijver waar een aantal mannen aan het vissen waren. Nou, de vissen hadden schijnbaar honger want er werd flink gehapt en de ene na de andere vis werd naar boven gehaald. Binnen een paar minuten werden er tien visjes naar beven gehaald. Af en toe een maatvisje maar de meesten waren nog te klein en werd direct weer in het water gezet.

Park Veldzicht!
Park Veldzicht is een unieke plaats in Altena waar gezinnen met kinderen met en van elkaar in de vrije natuur kunnen leren, elkaar kunnen ontmoeten, waar verbindingen worden gelegd en waar ontspanning wordt geboden op een laagdrempelige manier.

Wie er eens een kijkje wil gaan nemen kan op de website van Veldzicht terecht voor meer informatie: Park Veldzicht

Door Joop