Tilburg – Een 36-jarige man is eind van de ochtend, donderdag 26 oktober, aangehouden na het negeren van een stopteken. Er volgde een achtervolging en op de Goirkestraat is de automobilist gestopt.

Een agent ziet de bestuurder omstreeks 11.15 uur op de Besterdring met een mobiele telefoon in de hand rijden. De agent wil de man aan de kant zetten om hem een bekeuring te geven. De automobilist negeert het stopteken en gaat er vol gas vandoor. Hij rijdt de Veldhovenring op en vervolgens naar de Goirkestraat. Bij een wegversmalling pakt hij het fietspad. Daar moeten enkele voetgangers opzij springen om niet geraakt te worden. Twee fietsers kunnen nog net op tijd van hun fiets springen. De auto raakt hun fiets.

Vervolgens rijdt hij tegen een geparkeerde auto, een boom en huis. De auto slaat over de kop. De man kruipt uit de auto en probeert te voet te vluchten. Hij wordt aangehouden. Hij blijkt geen rijbewijs te hebben en een indicatieve speekseltest geeft aan dat hij drugs heeft gebruikt. Op het politiebureau is een bloedproef afgenomen. Hij zit vast voor verhoor.

Beeldmateriaal?
De politie doet verder onderzoek. Bent u getuige geweest of heeft u beeldmateriaal? Laat het ons weten. Dat kan via 0900 – 8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Via politie.nl (Aangifte of melding doen / Upload uw beeldmaterieel) kunt u beelden insturen.

  • Bron: Politie

Door Joop