Wijk en Aalburg -Op vrijdagavond 10 november is er een uniek benefietconcert in Wijk en Aalburg. Vijftien totaal verschillende nummers, maar stuk voor stuk interessant voor muziekliefhebbers en iedereen met een brede smaak. De lijst is tot stand gekomen door mensen die geld gedoneerd hebben voor hun favoriete nummer. Dat leverde een bedrag op van ruim 5700 euro.

De opbrengst gaat naar Compassion.
Peter Molenaar en Sander Louwerse zijn twee vrienden die al meer dan vijfentwintig jaar muziek maken. Samen speelden zij in Ten’99 en later in verschillende bandjes. Op 10 november spelen zij samen met gastmuzikanten de vijftien hoogst genoteerde nummers van de Top 40 voor Uganda. Die top 40 is afgelopen zomer samengesteld door iedereen die geld doneerde voor zijn of haar favoriete nummer. Dat heeft een heel bijzondere top 15 opgeleverd met een mix van populaire en christelijke muziek.

Enkele hoogtepunten van de avond zijn het nummer Mijn gebed uit 1973 met de bekende orgelpartij van Feike Asma en een nummer van Rob de Nijs, begeleid door een selectie van brassband Oefening en Uitspanning. De avond wordt geopend met het overbekende Walk of Life van Dire Straits. Op nummer een staat het lied Een toekomst vol van hoop van de christelijke band Sela. De complete lijst en meer informatie is te vinden op https://top40vooruganda.eventbrite.com Daar kunnen ook gratis toegangskaartjes worden gereserveerd. Bij het reserveren of tijdens het concert kunnen bezoekers ook doneren voor het goede doel.

De opbrengst van het concert gaat naar Compassion, een internationale organisatie die opkomt voor kinderen die in extreme armoede worden geboren. Compassion helpt deze kinderen op alle gebieden van hun leven.

In 2024 gaan vijftien inwoners uit Wijk en Aalburg meedoen met een zogenaamde Muskathlon, in samenwerking met Compassion. In Uganda of Indonesië gaan zij 21, 42 of 63 kilometer wandelen of hardlopen of 120 kilometer mountainbiken. Met deze prestatie willen zij tienduizend euro per deelnemer inzamelen. Met iedere duizend euro kan Compassion een kind langdurig ondersteunen en een toekomst geven.

Het gratis concert vindt plaats op vrijdag 10 november om 20.00 uur in de kerkzaal van De Burg, Oude Kerkstraat 19a in Wijk en Aalburg. Het evenement is te vinden op www.eventbrite.nl Daar kunnen gratis kaartjes gereserveerd worden.

Door Joop