Fietsen voor m’n eten – Altena is blij met financiële bijdrage voor consumentenplatform zonder winstoogmerk en subsidies

Sinds februari is Jacoline Peek klant bij RegioBank in Dussen en vertelde over het initiatief Fietsen voor m’n eten in Altena. Op eigen houtje en kosten heeft ze een flyer in elkaar gezet waarmee inwoners van Altena met een QR code terecht komen bij de regionale website, facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Altena en de diverse fietsroutes met afstanden van 7 tot 80 km langs verkooppunten. Zo ontdekken inwoners regelmatig dat er ‘om de hoek’ lekkers te koop is uit de streek.

Laura Boiten van de Regio Advies Groep Dussen liet er geen gras over groeien en drukte meteen 5000 flyers.
82 Verkooppunten in Altena en consumenten kunnen alvast flyers ophalen om in hun kraam/winkel uit te delen bij Regio Advies Groep Dussen BV, Van der Dussenlaan 6a, 4271 AP Dussen.

Binnenkort dus te verwachten bij streekwinkels en kraampjes langs de weg om mee te nemen voor jezelf, je buren en vrienden.
De motto van Jacoline: “Leef, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland” en de motto ‘De buurtzame bank’ blijken een goede match te zijn.
Laura Boiten overhandigt de flyers aan Jacoline Peek bij Boerderijverkoop ‘lekker gezond‘ met Cees en Rieneke Stuij – van der Marel. Rieneke vertelde dat ze veel nieuwe klanten, zelfs uit Dussen, te danken hebben aan het platform Fietsen voor m’n eten. 

Fietsen voor m’n eten
Fietsen voor mijn eten is een landelijk platform om verkooppunten op de kaart te zetten waar je rechtstreeks bij boer/kweker of kraampje langs de weg je zuivel, groente, vlees e.d. kunt kopen. In 20 regio’s beheren vrijwilligers een facebookgroep waar leden kunnen delen waar zij hun streekproducten kopen, recepten delen, vragen waar seizoensoogst te koop is. Aanbieders plaatsen er gratis berichten om een inkijk in hun bedrijf te geven, hoe voedsel geproduceerd wordt en wat er te koop is. Bij diverse regio’s staan er ook fietsroutes op de website waarbij je gelijk adressen en openingstijden vindt om je dagelijkse boodschappen te doen.

Fietsen voor gezondheid en tegen eenzaamheid
Het liefst zien we dat consumenten op de fiets stappen om lekker in beweging te zijn en aan hun eigen gezondheid te werken, tevens door puurder eten zonder toevoegingen.
Maar ook om een doel te hebben om in je eentje te fietsen, bijv. tegen eenzaamheid.
Onderweg kun je een praatje maken bij de streekwinkel en navragen hoe je het kan bereiden of bewaren.

Sponsors en donateurs gezocht
Voor het voortbestaan van dit platform, beheer, organiseren van activiteiten en up-to-date houden van de website, is Fietsen voor m’n eten op zoek naar sponsors, donateurs en vrijwilligers die het een warm hart toedragen, maar ook de kracht kennen van de korte keten “van boer naar bord” en dit mee willen uitdragen.

Website: https://fietsenvoormijneten.nl/linktree-altena/
Email: altena@fietsenvoormijneten.nl

Pak de flyer bij verkooppunten of bij Regio Advies Groep Dussen of binnenkort bij de 80 verkooppunten van lekkers uit de streek in boerderijwinkels, slagers, bakkers, kraampje aan de weg voor Fietsen voor m’n eten – Altena. Dit is een facebookgroep waarin je tips vindt om lekkers in je buurt te vinden en kopen, net als de bijbehorende website www.fietsenvoormijneten.nl/regio/altena met o.a. fietstochten.

Leeft, eet en geniet (h)eerlijk op de fiets van het platteland,

Jacoline Peek-Hamoen

  • Foto en video aangeleverd

 

Door Joop