De meeste mensen zullen het misschien wel herkennen, e-mails die u vragen om uw gegevens te controleren, door op een link te kikken. Trap daar niet in want criminelen proberen zo uw gegevens te achterhalen en uw bakrekening te plunderen.

Wie naar de afzender kijkt, ziet een email adres dat totaal niet correspondeert met de afzender die het bericht aan u stuurt.

Hieronder zullen we de tekst plaatsen zodat velen het zullen herkennen als  ongewenst. Het beste kunt de email veilig stellen (of de afzender noteren) en contact opnemen met de landelijke overheid om uw criminele email te melden.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/cybercrime-en-cybersecurity/vraag-en-antwoord/waar-kan-ik-cybercrime-melden

Hieronder de email die velen in hun mailbox vonden:

U heeft nog 2 dagen de tijd!

Geachte (uw emailadres),

Wij hebben herhaaldelijk contact met u gezocht met betrekking tot de verificatie en validatie van uw gegevens bij ons. Dit is van cruciaal belang om te voldoen aan onze jaarlijkse veiligheidsvoorschriften en om een ononderbroken gebruik van uw rekening(en) te waarborgen. Tot op heden zijn deze gegevens nog niet geverifieerd. Daarom brengen wij u middels deze mededeling op de hoogte van de vervolgstappen.

Voor deze update is het noodzakelijk om uw rekening opnieuw te verifiëren. U heeft 2 dagen de tijd om de nieuwe verificatie af te ronden. Na deze datum is toegang tot uw rekening(en) niet meer mogelijk, om ongeautoriseerde toegang en eventuele schade te voorkomen of te beperken.

Niet doen dus en doe aangifte tegen de afzender!

Door Joop