Waalwijk – Een bestuurder van een bromfiets viel donderdagmiddag 11 januari op, nadat hij op de Pakketweg een politiewagen afsneed. De agenten wilden deze bestuurder vervolgens controleren, maar hij ging er vandoor. Tijdens zijn vluchtpoging reed de man recht op een agent af en raakte hem. De 30-jarige bestuurder uit Wijk en Aalburg is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De agent deed aangifte.

De twee surveillerende agenten reden rond 17.30 uur ter hoogte van de Kroonweg. Een bestuurder van een bromfiets sloeg ineens af, zonder dat hij hierbij richting aangaf. De agent trapte hard om te rem om een aanrijding te voorkomen. De dienders besloten de bestuurder te controleren. Het lichtgevende stopteken op de politiewagen werd aangezet en ook kort de blauwe zwaailampen. Het leek er even op dat de bestuurder van de bromfiets ging stoppen, maar hij reed over de stoep een naastgelegen fietspad op.

Uiteindelijk reed hij een parkeerplaats van een bedrijf op en probeerde zo te ontsnappen. Een van de agenten stapte uit en rende achter de man aan. Opeens keerde de bromfiets en reed vervolgens recht op de politie af. De agent die eerder was uitgestapt, seinde met zijn zaklamp zodat hij hem duidelijk kon zien. De agent in de politieauto zette nogmaals de blauwe zwaailampen aan om duidelijk te maken dat hij moest stoppen. Zonder enige snelheid te verminderen, reed de man langs de agent. Hierbij raakte hij de arm en het been van de verbalisant.

Met een pijnlijke arm en been stapte de agent snel in de auto om de achtervolging in te zetten. Op de Kroonweg reed de bestuurder van de bromfiets zich klem. Hier werd de 30-jarige man aangehouden.

Onder invloed
De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook werd bij hem een speekseltest uitgevoerd, om te kijken of hij onder invloed van verdovende middelen reed. Dit bleek zo te zijn, hij testte positief op het gebruik van amfetamine en cannabis. Vervolgens is er door een verpleegkundige bloed afgenomen om te bekijken wat de exacte hoeveelheid was.

  • Bron: Politie

Door Joop