Eindhoven – Onderzoek van de politie leidde vandaag tot mooie doorbraken in twee verschillende onderzoeken naar drugshandel. Een 41-jarige man werd aangehouden op verdenking van de handel in drugs en wapens op basis van data uit de gekraakte communicatiedienst Encro-chat.
 
In het andere onderzoek ontdekte de politie in twee woningen op de Halvemaanstraat grote hoeveelheden softdrugs en contant geld. Twee Eindhovenaren (32 en 43 jaar) zijn opgepakt als verdachten in deze zaak. Alle verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Handel in softdrugs
In een onderzoek naar de handel in softdrugs doorzocht de politie vandaag twee woningen aan de Halvemaanstraat in Eindhoven. Ze ontdekten grote hoeveelheden softdrugs (o.a. hasjblokken en henneptoppen), flinke contante geldbedragen. Twee Eindhovenaren zijn aangehouden op de verdenking van de handel in softdrugs. De twee mannen (43 jaar en 32 jaar) zitten vast voor verder onderzoek en de auto van één van hen is afgepakt.

Aanhouding in Encro-chatonderzoek naar de handel in drugs en wapens
In een ander op zichzelf staand onderzoek kwam een 41-jarige man uit Eindhoven in beeld als verdachte. Hij wordt onder meer van handel in  verschillende soorten harddrugs en handel in vuurwapens verdacht. In de onderzochte data uit Encro-chat uit 2020 werden diverse gesprekken tussen de 41-jarige verdachte en andere personen onderzocht. De gesprekken gingen over drugs en wapens.

De verdachte werd vandaag opgepakt in zijn woonplaats. Hij zit vast op het politiebureau voor verhoor en onderzoek. Het onderzoek gaat uiteraard onverminderd door.

Meld!
Een opslaglocatie voor drugs  in je omgeving  is levensgevaarlijk. Dat je melding maakt als je iets verdachts ziet is dan ook van groot belang. Zie je iets verdachts bij een woning, bedrijf of loods, of wordt er in je omgeving mogelijk drugsafval gedumpt bel 112. Heb je een vermoeden van een mogelijke locatie waar drugs worden geproduceerd of opgeslagen? Bel dan met 0900-8844.

Via politie.nl (https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen#link-anders) kun je online jouw melding doen. Liever anoniem melden?  Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-9000 of ga naar de site van Meld Misdaad Anoniem (https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

  • Bron: Politie

Door Joop