Vianen – Naar aanleiding van een lopend drugsonderzoek heeft de politie op woensdag 24 januari 2024 vier mannen aangehouden op verdenking van het handelen in soft- en harddrugs. Bij het doorzoeken van hun woningen werd ruim 75.000 euro gevonden, evenals meerdere dure sieraden en een hoeveelheid soft- en harddrugs.

Actiedag
De basisteams De Copen en Lekpoort deden geruime tijd onderzoek naar een criminele groep die vanuit Vianen soft- en harddrugs zou verhandelen in verschillende gemeenten. Tactisch onderzoek, waarnemingen en het afluisteren van telefoongesprekken resulteerden in een goed beeld van deze groep. Op basis daarvan kon de politie op woensdag 24 januari vier aanhoudingen verrichten.

Doorzoekingen
Tijdens de actiedag werden drie woningen aan de Stammershoefstraat, de straat Vijfheerenlanden en de Benedictushof doorzocht. Tijdens één van de doorzoekingen gedroeg een familielid van een verdachte zich erg verdacht: hij wilde de woning met een smoesje verlaten. Daarop besloten de agenten het familielid te fouilleren. Het familielid had onder zijn jas een blok geld verstopt ter waarde van ruim 60.000 euro. Ook deze man werd aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Bovendien werd zijn woning aan de Vijfheerenlanden doorzocht.

Na de doorzoekingen in de woningen werd vervolgens nog een scooter bij een woning aan de Arianehof onderzocht. Uit diverse (anonieme) meldingen die in het onderzoek waren meegenomen, kwam naar voren dat in deze scooter softdrugs zou liggen. Dat bleek inderdaad het geval: een kleine voorraad softdrugs is in beslag genomen.

Resultaten
De actie leverde vooralsnog vier aangehouden verdachten op: allen mannen uit Vianen van 17, 23, 26 en 31 jaar. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. Daarnaast nam de politie twee voertuigen in beslag, ruim 75.000 euro aan contant geld, diverse verdovende middelen (soft- en harddrugs) en een aantal zeer dure sieraden. Het onderzoeksteam zet het onderzoek voort.

Help mee en meld verdachte zaken
Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van drugscriminaliteit. Uw informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook een puzzelstukje in een onderzoek. Het komt vaak voor dat we criminelen kunnen arresteren dankzij meldingen van alerte burgers of ondernemers. Hoort of ziet u verdachte zaken in uw omgeving? Vermoedt u criminele activiteiten? Dan horen we dat graag. Meld overlast altijd. Via 0900 – 8844. Anoniem melden kan ook. Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.

Door Joop