Muiderberg – De politie nam op donderdag 4 januari een gigantische partij ketamine in beslag. Ruim 2000 kilo van het witte poeder werd aangetroffen in een schuur aan de Googweg in Muiderberg. Dit is de grootste hoeveelheid ketamine ooit aangetroffen in Nederland. Een 55-jarige man uit Naarden is aangehouden.

Grootste vondst ooit
De politie ontving anonieme informatie over een grote partij verdovende middelen die op het terrein aan de Googweg zou liggen. In een schuur bij de woning werden vervolgens tientallen dozen vol ketamine gevonden. Naar schatting gaat het om ongeveer 2000 kilo van het verdovende middel, met een totale straatwaarde van bijna 55 miljoen euro. Ook werden nog enkele kilo’s harddrugs aangetroffen. De verdovende middelen werden door de bewakingseenheid beveiligd afgevoerd en zijn vernietigd.

Een 55-jarige man uit Naarden was in de woning aanwezig en is aangehouden. De politie onderzoekt zijn rol in deze zaak. In de woning waren op het moment van de inval ook twee kinderen aanwezig, voor hen is een Veilig Thuis-melding aangemaakt.

Ketamine
Ketamine is niet opgenomen op lijst I of II van de Opiumwet, maar is een geneesmiddel dat zonder registratie niet verhandeld mag worden of in handelsvoorraden in bezit mag zijn. Handel zonder registratie is strafbaar in de Geneesmiddelenwet, met een maximale straf van 6 jaar gevangenisstraf. Ketamine is in opkomst als partydrug, maar is zeer schadelijk voor de volksgezondheid. De handel gaat bovendien vaak gepaard met andere vormen van criminaliteit, zoals witwassen en wapenbezit. 

Help mee met het aanpakken van criminaliteit
Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, worden gevraagd dit altijd te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen. Dat laatste door te bellen met 0900-8844, je naam niet te noemen en direct te vragen naar Team Criminele Inlichtingen.

Door Joop