Hedel – Op donderdag 11 januari besteedt de politie in het tv-programma Plaats Delict aandacht aan de ongeregeldheden tijdens de nieuwjaarsnacht. Er werd een noodbevel afgegeven door de gemeente en de Mobiele Eenheid (ME) moest meerdere keren fors optreden. Agenten en andere hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk.

Meerdere politieagenten hebben inmiddels aangifte gedaan van poging doodslag. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van deze ongeregeldheden. Het onderzoek richt zich daarnaast op het achterhalen wie er bij het extreme geweld betrokken waren.

Getuigen gezocht
De politie is onder andere op zoek naar vier mogelijke getuigen die tijdens nieuwjaarsnacht rond 02.30 uur in de Voorstraat waren. We willen deze mensen graag spreken om te kijken of zij wellicht belangrijke informatie voor ons hebben of dat zij wellicht gehoorschade hebben opgelopen.

In Plaats Delict laat de politie beelden van hen zien en worden andere onderzoeksvragen behandeld.

Informatie doorgeven?
Wilt u nu al informatie doorgeven? Bel dan met de gratis tiplijn op 0800 – 6070. Liever anoniem uw informatie doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000 of kijk op meldmisdaadanoniem.nl. 

Plaats Delict 
Plaats Delict wordt donderdag 11 januari om 17.15 uur uitgezonden op Omroep Gelderland. De uitzending wordt ieder uur herhaald.

Door Joop