Wijk en Aalburg / Nieuwendijk / Werkendam – Het zat er een tijdje aan te komen maar de onderhandelingen zijn 24 januari afgerond en Maaswaarden neemt Altenastaete Thuiszorg over.

In de beginfase, een paar jaar terug, was het helemaal nog niet zeker of de overname van Altenastaete Thuiszorg wel zou passen binnen het beleid van Maaswaarden, maar op 24 januari is de knoop doorgehakt en neemt Maaswaarden alle zorgactiviteiten van Altenastaete Thuiszorg over.
 
Het betreft hier beide locaties in Nieuwendijk en Werkendam inclusief de thuiszorg activiteiten. In de afgelopen maanden hebben de bestuurders van Altenastaete en Maaswaarden vruchtbare gesprekken gevoerd die tot deze overname hebben geleid. De toezichthoudende organen hebben hun toestemming verleend. En daarmee is de overname een feit.
 
Beide partijen zijn erg verheugd, nu de overname een feit is, dat de zorg op beide locaties gecontinueerd kan worden. Vooral omdat tijdens de overnamegesprekken het kunnen voortzetten van de zorg voor de huidige cliënten op beide locaties het allerbelangrijkste uitgangspunt is geweest. Alle cliënten en medewerkers van Altenastaete worden overgenomen door Maaswaarden.
 
Beide bestuurders zijn blij met deze positieve uitkomst. Voor eventuele informatie is de bestuurder van Maaswaarden te bereiken via de receptie van Maaswaarden.
Was getekend: Geert Tieman, bestuurder a.i. Altenastaete, Liselotte van Bokhoven, bestuurder Maaswaarden.
 
Liselotte van Bokhoven, bestuurder van Maaswaarden, is blij dat Maaswaarden nu binnen de gehele Gemeente Altena alle burgers verder kunnen helpen.
  • Bron: Maaswaarden (citaat met toestemming van Liselotte van Bokhoven)

Door Joop