Loon op Zand – Nadat de bewoners thuiskomen van een avond oppassen worden zij overlopen door een inbreker. Even later is er in de omgeving een verdachte aangehouden.

De bewoners van een woning aan de Gerlachusstraat komen zaterdagavond 27 januari 2024 rond 21.45 uur thuis. De vrouw des huizes doet de deur open, terwijl haar man de auto nog parkeert. In de woning wordt zij omver gelopen door een inbreker die snel de woning uit rent. In paniek roept zij haar man die nog op zoek gaat naar de inbreker maar niemand meer aantreft.

Als politiemensen ter plaatse zijn zien zij in de omgeving een auto rijden. In de van Grevenbrouckstraat krijgt de auto een stopteken, echter stopt hij niet. Terug in de Gerlachusstraat zetten agenten het zwaailicht aan om duidelijk te maken dat het voertuig moet stoppen.

Het voertuig stopt aan de Van Immerseelstraat. Daar blijkt dat de 24-jarige bestuurder uit Loon op Zand voldoet aan het opgegeven signalement door de bewoners. Hierop wordt hij aangehouden als verdachte van diefstal met geweld. Tijdens zijn aanhouding scheldt hij een agent uit. Hierop wordt hij ook aangehouden voor belediging. De betrokkenheid van de verdachte bij deze inbraak wordt nog onderzocht.

  • Bron: Politie

Door Joop