Wil jij op een smakelijke en gezellige manier kennis maken met je dorpsgenoten? Doe dan mee op Zaterdag 6 april 2024 !

 Het Genders Rolling Dinner is een verrassend samen eten van een 3 gangenmenu in je eigen dorp. Ieder koppel loopt of fietst van adres naar adres. Elke gang wordt bij andere mensen genuttigd. Het leuke is dat je vooraf niet weet met wie je eet. In groepjes van 6 personen (3 koppels) gebruikt men dus op verschillende adressen het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht. Bijvoorbeeld: De makers van het voorgerecht ontvangen 2 andere koppels en met z’n zessen genietje van dit gerecht.

Vervolgens gaat ieder koppel naar een verschillend volgend adres voor het hoofdgerecht. Op dit adres wordt vanzelfsprekend door een ander koppel het hoofdgerecht bereid. Na het hoofdgerecht gaat iedereen naar het laatste adres om te genieten van het nagerecht. Uiteindelijk maakt ieder koppel 1 gang van het menu in je eigen huis klaar. Ieder koppel maakt dus een voor-, hoofd- of nagerecht voor 6 personen.

Welke gang dit is krijgt men uiterlijk 30 maart te horen. Je kunt geen voorkeur opgeven maar je mag zelf een gerecht van deze gang bedenken. De gezelligheid staat voorop en culinaire hoogstandjes zijn niet nodig.

  • Koppels kunnen stellen zijn, maar ook zussen, buurmannen, vrienden enz. Als je maar met z’n tweeën bent en het adres waar gegeten wordt moet in Genderen zijn.
  • Minimum leeftijd is 18 jaar en maximaal 6 personen aan tafel (je krijgt 4 gasten, inwonende huisgenoten eten niet tegelijk mee).
  • Koppels die de volgende gang moeten serveren vertrekken iets eerder naar hun huis om hun gasten te kunnen ontvangen
  • Start is in het Dorpshuis waar je om 18.00 uur wordt verwacht. Je krijgt dan de adressen waar je gaat eten. Om 18.45 uur start het voorgerecht, om 20.00 uur het hoofdgerecht en om 21.30 het nagerecht. Voor de liefhebbers kun je vanaf 22.45 uur in het Dorpshuis de avond samen afsluiten, (drankjes daar zijn voor eigen rekening).
  • Het eten is met gesloten beurs, dus deelname is gratis. We gaan er vanuit dat elk koppel zijn gasten van drinken voorziet.
  • Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Altena.

Tip 1:   Zorg dat de tafel voorvertrek richting Dorpshuis al gedekt staat en dat de meeste voorbereidingen al zijn getroffen.
Tip 2:  Kom op de fiets, het kan zijn datje van de Doeverensestraat naar de Meerhoek moet. Er is een kwartier de tijd tussen de gangen om naar je volgende adres te gaan

Ook helemaal enthousiast geworden? Geef je dan snel op voor 18 maart door een mail te sturen naar rollingdinnergenderen@hotmail.com In deze mail geef je aan met wie je meedoet, wat het adres (s waar je je gasten ontvangt, je telefoonnummer en of je allergieën of dieetwensen hebt.

Bij vragen, bel Corina van Hemert via 06-24813095. Wij hopen weer op een grote en gezellige opkomst van dorpsgenoten.

Smakelijke groet,
Jan van der Heijden, Franka Bouman en Corina van Hemert

Door Joop