Tilburg/ Breda/ Waalwijk – Agenten hebben donderdag 1 februari op verschillende plekken in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant een MONO-actie gehouden. Daarbij wordt met behulp van een touringcar gecontroleerd op afleiding in het verkeer door het gebruik van met name telefoons. Er werden 305 bekeuringen uitgeschreven. En dat is helaas een record.

Nog niet eerder werden er bij een MONO-actie in de eenheid zoveel bekeuringen geschreven. Er werd onder andere gecontroleerd op de A58 tussen Breda en Tilburg, de A16 tussen Breda en Dordrecht en de A59 bij onder andere Waalwijk. Met een touringcar wordt door het verkeer gereden om zo zicht te krijgen op mensen die met hun telefoon of ander apparaat bezig zijn tijdens het rijden. Na waarneming vanuit de touringcar wordt de betreffende bestuurder door een van de volgvoertuigen staande gehouden. De overtreding wordt besproken en de gevaren nogmaals uitgelegd. De overtreder krijgt een boete van 380 euro, na de verhoging van alle boetebedragen is dat na maart zelfs 420 euro.

MONOcams
Ook werden er twee MONOcams ingezet vanaf viaducten. Deze registreren automatisch als iemand met zijn telefoon achter het stuur zit.

Bekeuringen
Er werden 295 bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een electronische apparaat (voor het merendeel een telefoon), de overige bekeuringen werden gegeven voor andere verkeersovertredingen.

Door Joop