Genderen – Ze waren al vroeg uit de veren, Miranda Thur en Erik Koops, bestuursleden van Dierenambulance Altena, want vandaag kregen ze hun nieuwe ambulance.

De ontvangst was in Arkel bij Dierenlot, waar ze de nieuwe ambulance in ontvangst mochten nemen.

Dierenambulance Altena bestaat uit 18 vrijwilligers die zich bekommeren over dieren die aan hun lot zijn overgelaten en dieren die door een ongeval worden gevonden en waar geen baasjes van bekend zijn.

Maar ook wilde dieren die gewond worden aangetroffen of jonge dieren die zonder ouders zijn gekomen, worden met liefde opgevangen door de vrijwilligers van de dierenambulance.

Op een gegeven moment kregen de vrijwilligers te maken met een Ree die gewond was. Maar als snel bleek dat het dier een hersenvliesontsteking had en waarschijnlijk zou komen te overlijden. Maar Erik Koops nam de taak op zich om het dier op vaste tijden, dag en nacht, een injectie te geven. Wat na verschillende pogingen gelukkig verandering bracht voor de kleine Ree. Tijdens de tijd van verzorging door Erik, werd de Ree grootgebracht met de fles. Omdat het jong dier zich waarschijnlijk niet zou redden werd het ondergebracht in de dierenopvang in Genderen.

Wij waren niet op de hoogte van deze opvang en kregen een rondleiding in de dierenopvang, die door Miranda Thur wordt gerund. Bij aankomst bleek als snel dat je hart voor dieren moet hebben om zoiets te runnen. Tientallen dieren kwamen ons tegemoet die nieuwsgierig kwamen kijken naar de bezoekers. Kippen in allerlei soorten en maten, eenden en duiven, reeën en poelepetaten en nog veel andere dieren worden liefdevol opgevangen, die door de vrijwilligers van de dierenambulance worden verzorgd. De opslag is niet toegankelijk voor het publiek en de dieren kunnen in alle rust genieten van hun onderkomen in Genderen.

De vogelgriep heeft er ook flink ingehakt. De meeste vogels hebben het niet gehaal, en dat is frustrerend als je veel om dieren geeft. Wat voor ons onbekend was is dat dode dieren geen vogelgriep meer kunnen verspreiden. 

Wie in gesprek komt met de vrijwilligers van de dierenambulance Altena kont er al snel achter dat je een echte dierenvriend moet zijn om dit voor elkaar te krijgen. Wat ons betreft verdienen deze dierenvrienden een dikke pluim!

Wie meer wil weten en/of een donatie wil doen, kan de website van dierenambulance Altena, bezoeken voor meer informatie: https://www.dieren-ambulancealtena.nl/
— 

Door Joop