Drongelen – Er komt weer een tentoonstelling over het verleden van het dorp Drongelen, genaamd Historisch Drongelen. Hoe was het leven vroeger in Drongelen?

Denk bijvoorbeeld aan  Drongelen van voor de oorlog en van na de oorlog. Het dorp wat totaal vernield was in de Tweede Wereldoorlog, en weer helemaal opgebouwd moest worden. Wie woonden er allemaal in Drongelen en wie heeft er in Drongelen op school gezeten? Waar was het voetbalveld van vv Drongelse Boys?
Dit zijn zomaar een paar vragen waarvan het antwoord terug te vinden is op deze tentoonstelling.

Een zeer interessante tentoonstelling met o.a. heel veel foto’s, voorwerpen en bewegende beelden. En natuurlijk uitleg en verhalen van Drongelen kenner Jaap Dammers.                                                                 

Bij veel mensen zullen de herinneringen (en sterke verhalen) misschien wel boven komen, als ze de tentoonstelling bezichtigen. En voor de niet-Drongelse, is het zeker interessant om iets over het dorp Drongelen te leren.

De bar zal tijdens de tentoonstelling open zijn, zodat er nagepraat kan worden onder het genot  van  een drankje.

De tentoonstelling is vrijdag 5 april van 19.00 – 22.00 uur en zaterdag 6 april van 14.00 – 17.00 uur.
Locatie is Dorpshuis De Oude School. En uiteraard is de entree gratis.

Door Joop