Genderen – Het zat er al een tijdje aan te komen, de nieuwe 112 server van GenderenDigitaal.

De al oudere versie voldeed niet meer aan de verwachtingen en viel steeds uit, waardoor er geen berichten meer binnen kwamen. Maar om een nieuwe server te bouwen kost beste wel wat tijd. Tegelijk bleek de antenne voor ontvangst van 112 berichten ook niet te zijn wat men er van kon verwachten.

Om een nieuwe server te bouwen komt er heel wat kijken. De berichten die we ontvangen op onze server bevat heel wat informatie en die moet worden omgezet naar leesbare taal, wat de nodige programeer tijd zal kosten.

Allereerst moeten de kapcodes worden ingevoerd. Je zou die van internet kunnen plukken, maar dan moeten alle oude codes worden omgezet naar de nieuwe opbouw. We hebben gekozen om alles maar gelijk aan te passen. Nieuwe opmaak, omzetten oude codes, en gelijk een server maken waar heel Nederland in zal zitten. Gelijk passen we de informatie aan: Ieder krijgt een eigen kleurtje. Politie Blauw, ambulance Geel, enzovoorts.

Het begin is er, maar het zal de nodige tijd kosten om alles in te voeren. We verwachten dat dit wel en aantal weken zal gaan duren. 

Hoe het allemaal werkt? Het 112 signaal word opgevangen via een antenne en het signaal wordt via hardware omgezet naar een signaal dat de computersoftware kan lezen. Daarna zorgt de software er voor dat we het kunnen lezen. Daarna wordt alles in een database gestopt en wordt alles keurig in tabellen gezet en zichtbaar gemaakt via het beeldscherm. Die dat wordt dan nar de webserver gezonden waar iedereen het kan volgen. 

We hebben eerst gekozen om Altena en Midden en West Brabant als eerste de bewerken, gevolgd door Gelderland Zuid. Maar het begin is er.

Door Joop