Vught – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart zijn twee verdachten aangehouden op de A2 ter hoogte van Vught. Bij de aanhouding loste de politie twee waarschuwingsschoten.

Zondag rond 00:30 uur kreeg de politie een melding dat een inzittende van een personenauto op de A2 ter hoogte van Hedel met een vuurwapen bedreigd zou zijn door inzittenden van een voertuig met Portugees kenteken. Politieagenten zagen dit voertuigen even later rijden ter hoogte van Vught en brachten het voertuig met meerder politieauto’s tot stilstand.

De verdachten volgden daarop meerdere malen instructies rond hun aanhouding niet op. Nadat twee waarschuwingsschoten in de lucht werden gelost, konden de twee verdachten worden aangehouden. Het betreft mannen uit Haaften (27) en Valkenswaard (40). In het voertuig werden een mes en pepperspray aangetroffen. Een vuurwapen werd niet gevonden. Het voertuig wordt nog verder onderzocht.

Het gebruik van het vuurwapen door de politie wordt getoetst.

Door Joop