Bij Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn afdrukken van krijtborden te zien van Liesbeth Kleinloog uit Wijk en Aalburg.

Het bezig zijn met kleur, vorm, tekenen en fotografie is altijd de rode draad door het leven van Liesbeth geweest. Ook letters en het ontwerpen van affiches behoorde daarbij. Op verschillende manieren heeft zij zich verdiept in de mogelijkheden om de voor haar juiste vorm hierin te vinden. Diverse grafische scholingen, druktechnieken, vooropleiding kunstacademie St Joost, en “typografie en boekdrukkunst” aan het Plantin instituut van typografie in Antwerpen hebben haar geholpen haar eigen stijl te vinden.

Naast schilderen met acryl en het werken met gemengde technieken zoals “nat in nat” samen met inkt/pen, was gewoon (school)bordkrijt altijd haar favoriet. Het is zacht, lijkt qua verwerking op houtskool, eenvoudig op te zetten en te bewerken en is makkelijk te verwijderen. Dat laatste is voor Liesbeth belangrijk; inspiratie en creativiteit zijn helaas niet te dwingen. Het komt namelijk regelmatig voor dat een onderwerp voor een groot gedeelte uitgeveegd wordt omdat het in haar ogen niet voldoet, of een opdrachtgever het naders bedoeld had.

Liesbeth werkt vanuit haar eigen “atelier de keuken”. De posters/kaarten zijn bij haar te bestellen, zie haar FB en Insta “Krijtletters en zo…” De expositie is te zien tot eind juni 2024 te zien.

In het atrium van Wijkestein staat een gesloten vitrinekast. Hierin is per 2 maanden een verzameling van iemand uit de omgeving in te zien.

Overzicht 2024

  • Maart – April – Koningshuis van Gerrie Duijzer
  • Mei – Juni – Nostalgische rookartikelen van Janny Clement
  • Juli – Augustus – Kerstballen van de hele wereld van Mw. van Asperen
  • September – Oktober – Keramiek van Sandra Pellicaan
  • November – December – Sieraden van Jenny Versteeg

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: b.noorloos@maaswaarden.nl

Door Joop