Wijk en Aalburg – Als vrijwilliger van Maaswaarden ben ik nogal eens te vinden in Wijkestein om foto’s en of video’s te maken. Zo ook op Koningsdag 2024.

Normaalgesproken wordt de aubade op koningsdag buiten voor het gebouw van Wijkestein gehouden. Helaas kon dat niet doorgaan vanwege de mindere weersomstandigheden, en werd besloten om het in het atrium van Wijkestein te houden. De dag begon om half negen met een een koningsontbijt in Wijkestein in twee gedeeltes. In het atrium zaten de mensen uit Wijk en Aalburg en in de zaal langs de weg zaten de bewoners van Maaswaarden.

Inmiddels kwamen de mensen uit het dorp op de aubade af en vonden een plaatsje in Wijkstein waar inmiddels Burgemeester Egbert Lichtenberg aangekomen was om de aubade in te luiden. Al snel klonken de vrolijke muziektonen van de muziekvereniging uit Wijk en Aalburg door de ruimte en iedereen kwam al in feestelijke sfeer.

 Even later gaf de burgemeester het teken  dat de opening kon beginnen en de bekende tonen van de Vaderlandsliederen klonken door de ruimte, even later gevolgd met het bekende Wilhelmus.

Na het officiële gedeelte werd het glas geheven om het bekende Oranjebitter naar binnen te laten glijden, waarna de gezelligheden nog wel even doorging met gitaarmuziek en liedjes uit de oude doos, dat voor de bewoners van Maaswaarden zeker bekend in de oren klonk.

  • Foto’s: Bert Noorloos en Joop Lankhaar
  • Video: Joop Lankhaar

Door Joop