Genderen – Meteo Genderen heeft een flink aantal aanpassingen gedaan aan de website en voorziet in de meeste behoeftes voor de kijkers.

Meteo Genderen was toe aan een flinke opfrisbeurt omdat de meeste software toe was aan een flinke update. Omdat veel PHP software was achterhaald en er weer nieuwe software geinstalleerd moest worden, koste dat een dikke week programmeren en software aanpassen. Maar ook de hardware van het weerstation, een Davis VP2, was aan een schoonmaalbeurt toe.

De software draait nu op een Windows 10 computer omdat de oude PC niet snel genoeg meer was om alle data te verwerken. De meeste info wordt in eigen beheer gedaan, maar ook de aangeleverde data was aan een opknap beurt toe.

In het menu van het weerstation zijn dan ook flink wat aanpassingen gedaan.

  • Personal weer is toegevoegd. Een pagina die normaal apart stond van het weerstation en waar op één pagina veel is te zien.
  • Temperatuur NL is toegevoegd. Een pagina van Meteoblue die de temperatuur kaart van Europa en daarbuiten in beeld brengt. Kies in het menu aan de rechterkant  voor temperatuur en men krijgt een overzicht van de temperatuur te zien in Europa en daarbuiten.
  • Weerradar vliegvelden is toegevoegd en geeft weer info op de meeste vliegvelden in de regio.
  • NOAA Record is toegevoegd, waar de weerrecords zijn te zien van de afgelopen 14 jaar.
  • Mesomaps is toegevoegd waar men alle meetpunten kan zien van weerstations in Nederland, Europa en Wereld. Gebruik daarvoor de schuif om in- en uit te zoomen. (+ en -).
  • Onder Weerradar zijn een aantal items toegevoegd: WX – waar men de buien kan zien die boven Nederland en daarbuiten hangen. IR Radar laat het wolkendek zien boven Nederland. BuienRadar – Geeft een overzicht van de buien in normaal beeld en radarbeeld. UV-Index geeft aan of het veilig is om onbedekt te zonnen. Luchtvervuiling laat zien waar de meeste vervuiling is te zien in de wereld. Meteogram laat een soort weersverwachting zien. Hooikoorts laat zien wanneer het voor mensen met deze aandoening extra oppassen is.
  • Onweer detectie geeft in real time aan waar er onweerbuien hangen en wanneer er ontladingen zijn.

Verder zijn er nog tal van kleine aanpassingen gedaan die u op uw gemak kan bekijken.

Binnenkort wordt de hardware uitgebreid met eigen hardware om lucht vervuiling te meten en door te geven aan de server waar alle vervuilingen worden geregistreerd.

 

Door Joop