Drongelen – We gaan al jaren naar Drongelen om het ooievaarsnest te bekijken en hoe het gaat met de jongen en de ouders die elk jaar weer terug komen om de voor hen vertrouwd plek.

Dinsdagochtend 21/5 was het weer prima en vertrokken we naar Drongelen om weer een aantal foto’s te maken van ooievaars.
Gelukkig waren ze er allemaal, vader – moeder en vier jonge ooievaars. Maar ze waren nog een beetje lui en hadden geen zin om op te staan. Maar na 20 minuten vond één van de ouders het wel weer genoeg en maakte zich klaar om voedsel te gaan zoeken voor de vier kleine ooievaars.

We maakte een fotoreportage van deze prachtige dieren en gaan over een paar weken weer eens kijken hoe de kleintjes zijn gegroeid. Vliegen kunnen ze nog niet, want hun vleugels zijn nog lang niet volgroeid.

Hieronder kunt u de reportage bekijken

Door Joop