Op zaterdag 8 juni werd de 38e editie van de fietsklassieker Aalburg rond verreden. Al jaren werd de door velen gewaardeerde fietstocht door heel wat mensen gereden en men kwam door de voormalige dorpen van de voormalige gemeente Aalburg.

De weersomstandigheden waren prima en de deelnemers genoten van het mooie weer en de natuur in het prachtige gedeelte Altena, de voormalige gemeente Aalburg.

Het viel dit jaar op dat veel deelnemers een fietshelm droegen. Tijdens de fietstocht waren er weer de bekende stempelposten en we brachten een bezoekje bij het ‘Hoefhuis’ in Genderen waar men werd ontvangen met een vruchtendrankje en een heerlijk stukje kaas, wat natuurlijk vanzelfsprekend is voor een kaaswinkel met streekproducten. De kinderen konden hun hart ophalen op grote springkussen dat voor deze gelegenheid werd opgeblazen.

Door Joop