Genderen – Op zaterdag 22 juni 2024 gaf muziekvereniging Excelsior uit Genderen een prachtig openluchtconcert op het grasveld aan de Van der Beekstraat, waar alle onderdelen van Excelsior aan mee deden.

Voorafgaande aan het concert werden van alle onderdelen groepsfoto’s gemaakt waar hun nieuwe uniformen werden getoond. Daarna gingen de muzikanten richting de plaats van optreden, waar een flink aantal stoel gereed stonden voor de luisteraarts. Later bleek dat er stoelen te kort waren om alle luisteraars een zitplaats aan te bieden. 

Als eerste was de Excelsior aan de beurt om het publiek te trakteren op een paar prachtig muziekstukken uit hun repertoire. Daarna was het de beurt aan het opleidingsorkest om hun vers ingestudeerde muziek te laten horen, wat prima in de smaak viel van de toeschouwers.

Daarna was de slagwerkgroep aan de beurt die later met een geweldig applaus werden beloond voor dit prachtige optreden, waar alle onderdelen van de groep aan de toeschouwer ten gehore werden gebracht.

Als laatste waren de Ertepikkers aan de beurt om af te sluiten met mooie meezingers. Een groep muzikanten die regelmatig te horen zijn op evenementen om de sfeer te verhogen met hun swingende muziek.

 Tijdens het buitenconcert werd Conny de Jong gehuldigd voor haar 50 jaar jubileum bij Excelsior. Als extra werd haar de gouden speld opgespeld door haar vader die nog steeds actief meeblaast bij Excelsior.

Al met al een geslaagde dag voor muziekvereniging Excelsior.

Door Joop