Wijk en Aalburg – Bij Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn schilderijen te zien van Dymph Buijs-Hooijmaaijers uit Oosterhout.

Haar werk gaat over evenwicht en verstoring, gevoel vastgelegd in kleur. Ze werkt twee- en driedimensionaal. Dat wil zeggen schilderijen, beelden, metaal en keramiek.

Het voortdurende scheppingsproces is voor haar een kleurrijke ontdekkingstocht, een dagelijkse weerspiegeling van indrukken en emoties. Het plezier in spelen en daarmee het weergeven van emoties staat voor haar voorop. De thema’s van haar werk omvatten onder meer portretten, natuur, dieren, ouderen, kinderen, zee, kortom een breed scala getuigend van een warme, brede belangstelling voor alle aspecten van het leven.

Haar werk als juridisch medewerker bij de rechtbank Breda heeft haar mensenkennis verder verrijkt. Dit speelt een rol bij het maken van de beelden die ze maakt, koppen in serpentijn of albast, borstbeeld, zelfportret, indiaan en ook een indrukwekkende kop van een militair lijdend aan PTSS. Haar beelden getuigen van kracht en beeldend vermogen.

Dymph volgde in haar vrije tijd opleiding aan de Kunstacademie te Den Haag. Ze heeft een klein atelier thuis en schildert daarnaast sinds ruim 40 jaar wekelijks samen met een hechte groep schildervrienden. Het spelen met allerlei materialen zoals verf, steen en klei loopt als een kleurige draad door haar hele leven.

De expositie is te zien tot eind september 2024.
In het atrium van Wijkestein staat een gesloten vitrinekast. Hierin is per 2 maanden een verzameling van iemand uit de omgeving in te zien.

Overzicht 2024

  • Juli – Augustus – Kerstballen van de hele wereld van Mw. van Asperen
  • September – Oktober – Keramiek van Sandra Pellicaan
  • November – December – Sieraden van Jenny Versteeg

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Maaswaarden?
Neem dan contact op met Bert Noorloos.

Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: b.noorloos@maaswaarden.nl

Door Joop